Tentang Pertukaran Guru

 • Raze M JamaludinTercetusnya idea untuk membantu guru-guru yang ingin berpindah adalah setelah saya menghadiri satu seminar MiniNiaga yang disampaikan oleh team Flarebiz Network yang diadakan di Johor Bahru pada awal 2010.

  Hasil perbincangan dengan beberapa orang usahawan internet khususnya saudara Wan Mohd Musyris (Wanmus.com) , beliau telah mencadangkan agar saya membina satu web yang boleh membantu guru-guru yang ingin berpindah suka sama suka. Rentetan dari perbincangan itu saya telah mengadakan perbincangan lanjut dengan salah seorang team Flarebiz Network iaitu Saudara Rizal tentang projek pertukaran guru ini. Memandangkan pada ketika itu team Flarebiz Network sedang sibuk dengan produk MiniNiaga maka projek pertukaran guru ditangguhkan.

  Dalam waktu yang sama saya berusaha mencari rakan yang boleh merealisasikan hasrat saya itu hingga pada Julai 2010 saya dihubungi oleh saudara Rizal yang memaklumkan Flarebiz Network sudah bersedia untuk membantu saya melahirkan web pertukaran guru sebagaimana yang anda lihat sekarang ini. Semoga dengan lahirnya PertukaranGuru.com ianya akan dapat membantu guru-guru yang ingin berpindah suka same suka.

  Sekian Wassalam

  Raze M Jamaludin
  Admin — Pertukaran Guru

Iklan untuk disewa
Iklan untuk disewa